Kutyusod folyamatosan vakaródzik, nyalja a tappancsát?

Lehet, hogy allergiás
tünetek miatt szenved

Allergiás tünetek:

Ha a felsoroltak közül akár egy vagy több tünet jellemző kedvencedre,

akkor sajnos valószínűleg allergiával néztek szembe.

Ne aggódj, hiszen a statisztikák szerint minden 10. kutya allergiás, van rá megoldás!

Mit jelent az ételallergia?

Ételallergiáról akkor beszélünk, ha kedvenced szervezete ellenanyagot termel a táp valamely összetevője ellen. Az tünetek nem feltétlenül rögtön az allergén elfogyasztása után jelentkeznek, van, amikor csak hetekkel-hónapokkal később, így sok Gazdi nem is gondol arra, hogy a tünetek allergiára utalnak. A viszketést, vakaródzást leggyakrabban a fehérje intolerancia váltja ki, de kutyusod allergiás lehet különböző gabonákra, növényekre, nyomelemekre is. A leggyakrabban a baromfihús vált ki allergiát. Sajnos nagyon sok táp tartalmaz csirkehúst, vagy csirkezsírt még akkor is, ha a kiválasztott táp halas, bárányos vagy akár marha izesítésű.

Mit tudsz tenni azért, hogy enyhítsd, akár megszüntesd kutyusod szenvedését?

Sok Gazdi kutyájának a legjobbat akarva, elviszi kedvencét az állatorvoshoz, aki a tünetekből megállapítja, hogy a kutyus ételallergiában szenved. Sajnos sok orvos nem veszi elég komolyan a problémát, ajánl egy „hipoallergén” száraztápot a Gazdának, ígérve, hogy ettől majd javul a kutyus állapota. Viszont ez a tápajánlás nem megalapozott, hiszen ránézésre az állatorvos sem tudja megállapítani, hogy pontosan mire is allergiás a kutyus. A Gazdi elköveti azt a hibát, hogy megveszi a tápot, de a tünetek hetek után sem javulnak, így vesz egy másik fajtát, de sajnos nem múlnak el a kutyus tünetei, így vesz egy harmadik fajtát, majd egy negyediket, ötödiket…

Mi a megoldás?

Ha szeretnéd elkerülni ezt az ördögi körforgást, megspórolni azt a sok pénzt, amit feleslegesen elköltenél a tápokra, illetve a lehető leggyorsabban megszűntetni kedvenced szenvedését akkor a megoldás az, hogy

csináltatsz egy allergia tesztet, 

amely pontosan kimutatja neked, hogy kutyusod pontosan milyen összetevőkre allergiás, így tudni fogod, hogy melyek azok az összetevők, amelyeket kerülnöd kell.

Ezt követően pedig szigorúan figyelj oda arra, hogy a megfelelő tápot adod kedvencednek.

Ez az egyetlen olyan módszer, ami garantáltan működik.

Így biztosan megszűnik a viszketés, a láb rágás, a szőrhullás. Hatalmas megkönnyebbülés lesz, hogy pontosan tudod, mi jó kutyusodnak, tudatosan ki tudod választani a neki megfelelő táplálékot.

Ebben oldalunk tápkereső funkciója segítségedre lesz.

Share This